[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی کویر دانش
کد خبر: ۲۸۶۱۳۴
تاریخ انتشار کردن: یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴ – ۱۳:۴۷
به نقل از بهداشت نیوز، تغذیه صحیح قبل و میانه بارداری نقش تعیین کننده در توانایی رحم مادر برای تامین رشد مطلوب جفت و جنین را دارد. از آنجا که افزایش بیشتر از حد وزن در دوران بارداری میتواند جهت عوارضی در مادر و جنین شامل دیابت بارداری، پرهاکلامپسی، زایمان زودرس، زایمان سزارین و مشکلات بعد از زایمان بشود.
به این علت برای نگه داری سلامت مادر و جنین، آموزش تغذیه از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی به جای حذف کامل گروه های غذایی، ملزوم است تمرکز بر روی مصرف مواد غذایی سالم و مغذی با کالری کنترل شده باشد.
اراعه پیشنهاد های تغذیه ای با اصرار بر مراعات تنوع و اعتدال در برنامه غذایی روزانه و پافشاری بر مصرف منظم مکمل های مولتی ویتامین، آهن و اسید فولیک و استراحت کافی در طول روز الزامی است.
پیشنهاد های مهم مناسب مادران باردار با وزن گیری بیشتر از حد مطلوب
مراعات اصول «تنوع» و «اعتدال» در برنامه غذایی روزانه و منفعت گیری از پنج گروه غذایی مهم شامل گروه نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت ها، حبوبات و تخم مرغ و مغزها به مقادیر پیشنهاد شده مراعات بشود.
در هر وعده غذایی دست کم از سه گروه غذایی مهم منفعت گیری بشود.
روغن مصرفی روغن مایع باشد که بهتر است کانولا باشد. غذاها در فر یا به شکل آب پز و بخارپز پخته بشود.
بهتر است از نان های سبوس دار همانند سنگک و بربری به جای نان های سفید منفعت گیری بشود.
بهتر است برنج به طور کته یا دمی و یا به همراه حبوبات مصرف بشود.
به طور کلی مخلوط غلات و حبوبات همانند عدس پلو، لوبیا پلو، عدسی با نان و خوراک لوبیا با نان، پروتئین مناسبی را برای خانم باردار تامین می کند.
منفعت گیری از انواع میوه های تازه که در منطقه حاضر است و میوه های خشک همانند کشمش، خرما، توت، انجیر، برگه هلو، زردآلو یا آلوی خشک به گفتن بین وعده پیشنهاد بشود.
روزانه سبزی های تازه همانند کاهو، گوجه فرنگی، خیار و هویج به گفتن بین وعده و سبزی های خام همانند سبزی خوردن و یا پخته و یا سالاد همراه غذا مصرف بشود.
سبزی هایی که به شکل خام خورده می بشود، باید قبل از مصرف به دقت شسته و ضد عفونی بشود. از قرار دادن سبزی در معرض هوا یا نور خورشید، پختن به زمان طویل، به اختصاصی در ظروف در باز و همراه آب زیاد و دور ریختن آب آن که جهت از بین رفتن ویتامین های حاضر در سبز ی ها می بشود، باید خودداری بشود.
در بین لبنیات، کشک یک منبع غنی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. در مناطقی که کشک در دسترس است پیشنهاد می بشود به طور جوشیده شده، همراه با غذاهایی همانند آش و بادمجان منفعت گیری بشود.
انواع مغزها همانند پسته، بادام، گردو، فندق، منبع های خوب چربی سالم است و می توان به گفتن بین وعده منفعت گیری بشود که بهتر است از نوع خام که نمک کمتری دارد، انتخاب بشود.
مصرف مواد غذایی زیان اور همانند نوشابه، کره، مربا، خامه، بستنی، شیرینی، تنقلات و ارده شیره افت یابد.
از مصرف غذاهای فراوری شده و فست فود به علت داشتن کالری بالا و مواد مغذی کم پرهیز بشود.
انجام فعالیت های ورزشی سبک و منظم میتواند پشتیبانی کننده باشد.
«ملیکا محمودی زاده»، کارشناس ارشد تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان کوار
دسته بندی مطالب
[ad_2]