صادرات زیتون ایران به ۲۰ کشور جهان

صادرات زیتون ایران به ۲۰ سرزمین جهان_کویر دانش

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی کویر دانش

رئیس مرکز گسترش مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی او گفت: بیشتر از ۱,۴۶۰ تن فرآورده‌های زیتون در سال ۱۴۰۳ به ۲۰ سرزمین جهان صادر شد.

 به نقل از ایلنا به نقل از  وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری افزود: این مقدار فرآورده شامل روغن و کنسرو است که به کشورهای همچون آلمان، ژاپن، ترکیه، امارات، کانادا، بحرین، فرانسه، افغانستان، عراق و روسیه صادر شده است.

وی درمورد راهبردهای صنعت زیتون اظهار کرد: نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات فرآوری، ترقی استانداردهای بسته‌بندی، گسترش برند ملی و از بین بردن مانع ها صادراتی از با اهمیت ترین راهبردهای پیش‌روی صنعت زیتون سرزمین به شمار می رود.

تمرکز بر نوسازی تجهیزات و بهبود بسته‌بندی

ذوالفقاری در همین حال تشکیل زنجیره قیمت منطقه‌ای از تشکیل تا مصرف، اعطای تسهیلات اندوخته‌ای و اعتباری، برندسازی منطقه‌ای، منفعت گیری از فناوری‌های نوین و مکانیزاسیون در برداشت و روغن‌کشی و ترقی کیفیت و افت ضایعات را از دیگر راهکارهای گسترش صادرات فرآورده‌های زیتون نام برد.

فعالیت ۲۵۴ واحد فرآوری زیتون در سرزمین

وی با گفتن این که اکنون، ۲۵۴ واحد تولیدی دارای پروانه منفعت‌برداری از وزارت جهاد کشاورزی در عرصه فرآوری زیتون فعال می باشند، تصریح کرد: ظرفیت اسمی جذب این واحدهای صنعتی فرآوری بیشتر از ۳۷۰ هزار تن است.

رئیس مرکز گسترش مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در ادامه گفت: از مجموع این واحدهای فراوری، ۶۳ واحد در حوزه روغن‌کشی با ظرفیت نزدیک به ۳۲۴ هزار تن و ۱۹۱ واحد در قسمت کنسروسازی با ظرفیت نزدیک به ۴۷ هزار تن فعالیت دارند.

وی او گفت: در سال‌های تازه زیتون به‌گفتن یکی از محصولات استراتژیک باغی، جایگاه اختصاصی‌ای را در سیاست‌های گسترش کشاورزی سرزمین به خود تعلق داده، اما با این حال، قسمت قابل‌توجهی از محصول زیتون سرزمین هم چنان به‌صورت خام یا نیمه‌خام اراعه می‌بشود که این کار جهت افت سود تولیدکنندگان و کم شدن قیمت افزوده این محصول شده است.

ذوالفقاری اصرار کرد: تمرکز بر صنایع تبدیلی نظیر روغن‌کشی، کنسروسازی و فرآوری زیتون پرورده، می‌تواند جهت افت خام‌فروشی، تثبیت قیمت‌ها و جلوگیری از زیان کشاورزان بشود.

ایران در رتبه هفدهم تشکیل زیتون جهان

وی با اشاره به این که ایران با بیشتر از ۵۵ هزار هکتار سطح زیر کشت و تشکیل سالانه ۹۴ هزار تن زیتون، در بین ۴۳ سرزمین تولیدکننده زیتون جهان در رتبه هفدهم قرار دارد، اذعان کرد: بر پایه آمارهای سازمان فائو، بیشتر از ۲۰ میلیون تن زیتون در جهان تشکیل می‌بشود و منطقه مدیترانه کانون مهم تشکیل آن است.

ذوالفقاری اضافه کرد: کشورهایی همچون اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، پرتغال، مراکش، تونس، مصر و الجزایر سهم عمده‌ای از تشکیل جهانی زیتون را در اختیار دارند.

وی او گفت: اسپانیا به‌تنهایی نزدیک به ۴۵ درصد از تشکیل جهانی روغن زیتون را فراهم می‌کند.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی

[ad_2]