[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی کویر دانش
کد خبر: ۲۸۶۵۴۴
تاریخ انتشار کردن: شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۴ – ۱۵:۰۱
به نقل از بهداشت نیوز، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در جواب به این باور نادرست که آیا گوشت قرمز پروتئین بیشتری نسبت به گوشت سفید دارد؟ خبرداد: همه انواع گوشتها شامل گوشت قرمز (گوشت گوسفند، گاو و شتر) و گوشت سفید (شامل گوشت ماکیان و انواع ماهیها) به ازای هر یک واحد که نزدیک به ۳۰ گرم در نظر گرفته میبشود، دارای نزدیک به ۷ گرم پروتئین می باشند. بعد به ازای یک واحد و در مقیاس برابر مقدار پروتئین در گوشتهای گوناگون تفاوتی ندارد.
در رابطه کیفیت پروتئین نیز، گوشت قرمز و گوشتهای سفید به گفتن منبع های پروتئین با کیفیت یا قیمت زیستی بالا در نظر گرفته خواهد شد. اما مقدار چربی، نوع چربی و نوع و مقدار ریزمغذیهای حاضر در انواع گوشتها میتواند متفاوت باشد. برای مثال در گوشت قرمز چربی عمدتاً از نوع چربی اشباع است، در صورتیکه چربیهای حاضر در گوشت ماهی (بخصوص ماهی آبهای سرد) عمدتاً از نوع چربیهای چند غیر اشباع همانند چربیهای امگا ۳ است.
تفاوت در نوع چربیها یکی از عواملی است که علتمیبشود مصرف گوشتهای گوناگون با اثرات متغیری بر سلامت به خصوص سلامت سیستم قلبی عروقی بدن همراه باشد.
بر این مبنا در راهنماهای تغذیهای پیشنهاد میبشود که در بزرگسالان مصرف گوشت قرمز و فرآوردههای گوشتی محدود بشود و عمدتاً گوشتهای سفید و پروتئینهایی با منبع گیاهی همانند حبوبات و مغزیجات برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن مورد منفعت گیری قرار گیرند.
دسته بندی مطالب
[ad_2]